Carnavalsvakantie 2024

Breng de carnavalsvakantie toch eens door op de skilatten! Het speelt daarbij geen rol of u even weg wilt van huis of aangetrokken wordt door de prachtige bestemmingen in ons aanbod. U vindt bij ons zowel rustige als drukke bestemmingen. Blader gewoon eens even door onze aanbiedingen. Voor uw skivakantie tijdens de carnavalsvakantie 2024 vindt u zeker iets passends! Alaaf!

Carnavalsvakantie 2024
Carnavalsvakantie 2024

Waarom met carnaval op skivakantie?

Een skivakantie tijdens carnaval is vooral vanwege de schoolvakanties of tussenliggende dagen praktisch: de vakantie tijdens carnaval is perfect geschikt voor gezinnen die zich tijdens het plannen van een vakantie altijd aan de schoolvrije dagen van de kinderen moeten houden. Het carnavalsfeest kan daarom zeer goed met familie of vrienden in de bergen plaatsvinden. Bovendien weten we uit ervaring dat de sneeuwomstandigheden in februari en maart het beste zijn. De narren kunnen zich verheugen op veel diepe sneeuw en perfect geprepareerde pistes tijdens de skivakantie.

Welke skigebieden zijn geschikt voor een skivakantie tijdens carnaval?

Van tevoren moet u bedenken of u de gekke tijd rond carnaval wilt ontvluchten of hier tijdens de skivakantie goed van wilt genieten. Daarna kunt u een bijpassend skigebied kiezen. In Frankrijk is alles iets rustiger omdat carnaval hier over het algemeen niet zo wordt gevierd zoals wij het in delen van Nederland kennen. Hier zijn verschillende skigebieden zoals de 3 Vallées - het grootste samenhangende skigebied van Frankrijk - of ook de overzichtelijkere skigebieden zoals Chamrousse en Valfréjus geschikt als u de carnavalsgekte wilt ontvluchten. In de skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland wordt de carnavalstijd uitbundig gevierd, zodat alle narren hier aan hun trekken komen. Skiregio's als het Zillertal, de Kitzbüheler Alpen, de Jungfrauregion alsmede het Kleinwalsertal bieden geweldig skiplezier in een kleurrijke carnavalssfeer.

Conclusie: wie de drukte wat wil ontvluchten, kan beter kiezen voor een wintersportvakantie naar Frankrijk. Voor alle narren raden wij een skireis naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland aan. Je kunt de carnavalsdrukte hier echter ook goed vermijden, als je dat zou willen.

Welke activiteiten of evenementen zijn er tijdens carnaval in de skigebieden?

Veel dorpen in de skigebieden bieden hun gasten tijdens carnaval verschillende activiteiten, evenementen en natuurlijk vele carnavalsfeestjes aan - zowel in het dal als in de skihutten op de bergen. Tirol geldt als carnavalsregio bij uitstek. In de dorpen bij de Arlberg en in het Zillertal alsmede in Ischgl vinden in de vastennacht veel carnavalsoptochten en optredens met handgemaakte maskers, mooie kostuums en kleurrijke figuren plaats. Hiermee wil men de winter verdrijven en de lente aankondigen. Wie op zoek is naar een uitgelaten feeststemming, is in Innsbruck op de juiste plaats. In de stad en in de omliggende vakantiedorpen kunt u genieten van kleurrijke dansen of van symbolische ringgevechten en kunt u het vijfde seizoen op een geweldige manier met gelijkgezinden vieren.

Waar moet je tijdens een skivakantie met carnaval op letten?

Een skivakantie tijdens carnaval 2024 is net als in de voorgaande jaren bij veel skiërs wederom zeer populair, zodat je maar beter op tijd van de beste aanbiedingen kunt profiteren. Het is niet altijd aan te raden om een Last-Minute carnavalsvakantie te boeken. Let er bij de heenreis op dat de wegen en snelwegen richting de Alpen tijdens de vakantietijd normaal gesproken erg druk zijn. Daarom is het de moeite waard op tijd te vertrekken. Naast de gebruikelijke bagage voor uw skireis geldt vooral: niet de kostuums, confetti en het goede humeur vergeten. Verder: gewoon vergeten dat het Carnaval is en jezelf gewoon ontspannen!